Minder bussen in de daluren in het openbaar vervoer

FLEVOLAND • Do 11 februari 2021 | 22:23 • Donderdag 11 februari 2021 | 22:23

Er gaan minder bussen rijden in het regionale openbaar vervoer in Flevoland en Overijssel. Alle lijnen die nu nog een halfuurdienst kennen worden per 28 februari teruggebracht naar één bus per uur in de daluren. Dat hebben de colleges van Gedeputeerde Staten van beide provincies besloten. Zij werken samen in de concessie IJsselmond.

Aanleiding voor de maatregel is het verminderde aantal passagiers door de coronacrisis. In december vorig jaar was het aantal reizigers met 40% gedaald ten opzichte van december een jaar eerder.

Veel mensen werken nu thuis en maken dus geen gebruik van het openbaar vervoer. De provincies vinden het vanuit maatschappelijk oogpunt niet verantwoord om met lege bussen te rijden. Volgens GS van Flevoland worden reizigers niet erg gedupeerd en worden vraag en aanbod door het besluit beter op elkaar afgestemd. Het gaat om lijn 21/22 (Stadsdienst Dronten), lijn 71 (Emmeloord-Zwolle) en lijn 141 (Urk-Emmeloord-Kampen).

De maatregel blijft vermoedelijk nog jaren van kracht, ook zelfs als de coronacrisis is bedwongen. Volgens de provincie gaat het nog zeker tot 2025 duren voordat alle reizigers weer zijn teruggekeerd en het niveau van 2019 wordt gehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel