Drukte bij ziekenhuizen door valpartijen

FLEVOLAND • Za 13 februari 2021 | 15:48 • Zaterdag 13 februari 2021 | 15:48

Bij de spoedpost van het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad is het zaterdag extra druk in verband met valpartijen. Het ziekenhuis heeft voor dit weekend een speciale fracturenpoli geopend. Volgens woordvoerder Linda Heller kan het medische personeel de drukte goed aan, maar "gaat de toestroom van patiënten wel achter elkaar door".

"We zien hier mensen binnenkomen die gevallen zijn tijdens een wandeling of die bijvoorbeeld met hun schaats in een scheur in het ijs terecht zijn gekomen. De verwondingen lopen uiteen van ontwrichte schouders tot pols- en enkelfracturen", aldus Heller.

"Halverwege de middag komen er steeds meer patiënten naar de poli, het lijkt erop dat de piek dus nog moet komen. De wachtkamer zit nu helemaal vol", laat Heller weten.

Normaal gesproken moeten mensen in het weekend naar de vestiging van het St Jansdal in Harderwijk. Maar omdat er in dit ijsweekend een grotere toeloop was verwacht, kunnen mensen die een ongeluk hebben gehad zowel op zaterdag als zondag in Lelystad terecht van 10 tot 18 uur.

Ook drukte in Flevoziekenhuis
Ook op de Spoedeisende Hulp van het Flevoziekenhuis in Almere was het zaterdag druk. Een woordvoerder van het ziekenhuis meldt dat er overdag circa 60 patiënten langs zijn geweest. Volgens hem moesten veel fracturen behandeld worden, vooral van de pols.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel