Barbier Rogier houdt deuren toch dicht na gesprek met gemeente

ALMERE • Za 13 februari 2021 | 16:43 • Zaterdag 13 februari 2021 | 16:43

Ondanks de aangekondigde opening hield kapperszaak Barbier Rogier zaterdag toch de deuren dicht. De gemeente Almere wil de zaak helpen en gaat met de eigenaar in gesprek.

Onder het motto 'van een kale kapper kun je niet plukken' zou Barbier Rogier in Almere Stad tegen de coronaregels in zaterdagmiddag open gaan. "Ik begon de actie uit nood", vertelt eigenaar Donovan Ewaart. "Het geld is er nu echt gewoon doorheen."

Totdat Ewaart vrijdagmiddag door de gemeente werd gebeld. "Na een goed gesprek met de gemeente zijn ze aan het kijken hoe ze ons kunnen ondersteunen", vertelt de eigenaar. "We gaan kijken wat daar uit komt."

Boete
De eigenaar van de kapperszaak wilde niet de boete van 4.000 euro riskeren. "Natuurlijk wilden we wel open, maar ergens heb je ook in je achterhoofd dat het niet gaat lukken", aldus Ewaart. "Zo ver kom je denk ik niet."

Hij hoopt dat de gemeente ook andere ondernemers gaat helpen. "Ik denk dat als ze ons willen helpen, dat dat dan ook geldt voor elke andere ondernemer in Almere die door de coronacrisis in de problemen komt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel