Ondanks dooi nog schaatswedstrijden voor scholieren

LUTTELGEEST • Ma 15 februari 2021 | 11:57 • Maandag 15 februari 2021 | 11:57

Hoewel de dooi in Flevoland al was ingevallen, werd er maandagmorgen in Luttelgeest nog een schaatswedstrijd voor scholieren verreden. In totaal 37 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kwamen er tegen elkaar uit. Daarnaast was een aantal kinderen ondanks de kou en regen als toeschouwer naar de plaatselijke ijsbaan gekomen.

Volgens coördinator Harry de With was het ouders en vrijwilligers er alles aan gelegen om de wedstrijd door te laten gaan. "Gisteren werd bekend dat de scholen hier vanwege het slechte weer gesloten bleven. We hebben toen via sociale media kinderen gevraagd om toch te komen. We hadden gisteren hier alles al klaar gezet. Wat er ook gebeurde, dit moest doorgaan."

Veel kinderen hadden vrijdag al schaatsles gekregen en wat geoefend, en hadden ook in het weekend nog geschaatst. De With is blij dat het allemaal door kon gaan. "Straks moet je weer een paar jaar wachten voor je weer kunt schaatsen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel