Rijschoolhouder die geen rijles mag geven, brengt nu ouderen naar priklocatie

ALMERE • Ma 15 februari 2021 | 20:35 • Maandag 15 februari 2021 | 20:35

Rijschoolhouder Irene Stout in Almere vervoert kosteloos ouderen naar vaccinatielocaties van de GGD. Ook mensen die het niet breed hebben kunnen door Stout gratis worden gebracht. Sinds december mag Stout door de coronamaatregelen geen rijles geven.

De rijschoolhouder kwam op het idee toen zij werd gevraagd om haar schoonvader naar de GGD te brengen. Stout: "Als ik het voor mijn schoonvader kan doen, kan dat ook voor anderen."

Stout krijgt geen coronasteun vanuit de overheid. "Ik val net buiten de boot. Gelukkig hebben wij nog het salaris van mijn man waar wij op kunnen rekenen." De veiligheid staat voor de rijschoolhouder voorop. Stout: "Ik doe een mondkapje op en mensen mogen dan plaatsnemen op de achterbank."

Dit artikel is geschreven door Vincent Smit. Hij gaat zich dit jaar speciaal richten op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel