Middelbare scholen SVOL sowieso na vakantie nog week gesloten

LELYSTAD • Do 18 februari 2021 | 12:37 • Donderdag 18 februari 2021 | 12:37

De scholen voor het voortgezet onderwijs in Lelystad blijven hoe dan ook een week extra dicht. Hoewel na de vakantie misschien meer leerlingen naar school mogen, gaat schoolbestuur SVOL nog een week langer door met thuisonderwijs voor de meeste leerlingen.

Het bestuur zegt voor de vakantie duidelijkheid te willen bieden, in plaats van alles tijdens de vakantie om te moeten gooien. Op dit moment zijn alleen examenleerlingen, leerlingen met praktijkvakken in de bovenbouw van het vmbo en leerlingen die de afgelopen weken al extra begeleiding kregen, op school welkom. De andere leerlingen krijgen onderwijs op afstand. De organisatie wil de vakantie benutten om eventuele veranderingen voor te bereiden.

De huidige maatregelen voor middelbare scholen gelden tot 1 maart, tot de maandag na de voorjaarsvakantie. Ongeacht wat de overheid aangeeft gaan SVOL-scholen dus niet open vanaf 1 maart. Dit betekent dat van 1 tot en met 5 maart de lessen nog online worden gegeven. Na de vakantie maakt de SVOL bekend hoe het vanaf 8 maart zal gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel