Gemeenteraad komt toch niet voltallig bijeen

ALMERE • Do 18 februari 2021 | 13:19 • Donderdag 18 februari 2021 | 13:19

De 45 leden van de gemeenteraad in Almere gaan vooralsnog niet samen fysiek vergaderen in de raadszaal. Dat heeft het presidium, het dagelijkse bestuur van de gemeenteraad besloten. Aanleiding waren allerlei bezwaren van verschillende raadsleden. Volgens hen is het niet wenselijk om samen bijeen te komen in één zaal in deze coronatijden.

Het advies dat nog steeds geldt, is dat mensen thuis moeten werken tenzij het niet anders kan. Raadsleden hebben nu wel de mogelijkheid om digitaal te vergaderen via videoverbindingen terwijl ze thuis zijn. Ook kunnen zij vanuit huis online stemmen. Verder geven sommige raadsleden aan niet naar het stadhuis te willen komen wegens de lockdown en de avondklok.

De raadszaal in het stadhuis is de afgelopen weken zo omgebouwd dat alle raadsleden daar vanaf donderdagavond coronaproof kunnen debatteren. Zo zijn de stoelen van de raadsleden verder uit elkaar gezet zodat de anderhalvemetermaatregel kan worden opgevolgd. Ook zijn de nieuwe zitplaatsen voorzien van mobiele units waardoor raadsleden met hun naam en de naam van hun partij direct in beeld komen wanneer zij aan het woord zijn.

Een debat over de Floriade wordt vanavond wel fysiek gehouden maar alléén woordvoerders van de fracties zijn in de raadzaal aanwezig. Dat betekent dat elke partij door één persoon in de raadzaal is vertegenwoordigd. Voor wat betreft stemmen, gaan alle raadsleden zoals eerder het geval was, online hun stem uitbrengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel