Politie wil leren van vrijspraak in drugszaak door vlog

ALMERE • Do 18 februari 2021 | 16:08 • Donderdag 18 februari 2021 | 16:08

De politie wil lering trekken uit de zaak waarbij een Almeerder werd vrijgesproken dankzij beelden van politievlogger Jan-Willem. Dat zegt woordvoerder Thomas Aling van de Landelijke Eenheid: ''Want de rechter is degene die recht spreekt en daar moet je van leren en dat zal ook zeker gebeuren.''

De 34-jarige Almeerder vervoerde zes kilo harddrugs. Het bewijs in de zaak mag niet gebruikt worden, omdat de politie cruciale vormfouten maakte tijdens het onderzoek. De camerabeelden van de vlog komen niet overeen met wat de politie in het proces-verbaal heeft gezet.

Jan-Willem en andere agenten die vloggen mogen hiermee gewoon doorgaan, zegt Aling. Hij ziet ook nog iets positiefs in de zaak: ''Die meneer is wel zijn coke kwijt. Er is alsnog zes kilo van de straat gehaald.''

De Inspectie Justitie en Veiligheid, die toezicht houdt op het functioneren van de politie, laat weten dat naar zulke losse incidenten geen onderzoek wordt gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel