Gemeente ziet toekomst in pop-up-muziekpodium

EMMELOORD • Vr 19 februari 2021 | 17:44 • Vrijdag 19 februari 2021 | 17:44

De gemeente Noordoostpolder gaat na de coronacrisis onderzoeken of er een pop-up-muziekpodium op De Deel in Emmeloord kan komen. Dat is het antwoord op de schriftelijke vragen van de D66-gemeenteraadsfractie. Die kreeg de indruk dat het college van B&W de aangenomen motie voor een muziekpodium op De Deel links liet liggen. Dat blijkt niet het geval: het Cultuurbedrijf heeft aangegeven dat een flexibel podium de beste optie blijkt en dat die na de coronacrisis verder moet worden bestudeerd.

Volgens de gemeente blijkt een permanent muziekpodium op De Deel, met een frequente programmering, niet haalbaar. "Het Cultuurbedrijf geeft aan een dergelijke opdracht niet te willen aanvaarden", zegt zij. "Wel vinden zij het een idee om op natuurlijke momenten met flexibele podia te werken, bijvoorbeeld bij het Cultuurplein voor het theater. Het college wil deze optie van een ‘pop-up’-podium, aansluitend bij de faciliteiten van theater en met een flexibele programmering, eventueel verder onderzoeken." Het onderzoek naar het pop-up-muziekpodium moet na de coronacrisis starten. Dan worden ook de verenigingen erover bevraagd.

De komst van een muziekpodium op De Deel is een wens van het overgrote deel van de gemeenteraad van Noordoostpolder. De motie voor het podium werd vorig jaar juni met 23 stemmen voor en 6 tegen aangenomen, de fracties van D66, PU, PvdA en SP dienden het voorstel in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel