Met de auto op zoek naar Flevolandse schatten

DRONTEN • Zo 21 februari 2021 | 16:47 • Zondag 21 februari 2021 | 16:47

Een ouderwetse autospeurtocht in een modern jasje. Dat is het 'Rondje Zuyderzee en de verborgen schatten'. De tocht gaat onder meer langs Luchtvaartmuseum Aviodrome, landschapskunstwerk Riff en meerdere boerderijwinkels.

Jurgen Zwaan en Bert Jan Idzinga zijn ondernemers uit Dronten die beiden in de recreatiebranche actief zijn. Een groot deel van hun werk ligt stil vanwege de coronamaatregelen. "We hadden beiden met onze gezinnen al eens kennis gemaakt met zo'n soort puzzeltocht in Noordoostpolder, en dachten: dat kan hier ook. Zo zijn we begonnen." Het organiseren van de route kostte veel tijd, maar een groot aantal ondernemers en instellingen uit Dronten, Zeewolde en Lelystad wilden graag meewerken aan het initiatief.

Coronaproof
De tocht is volledig coronaproof. "Per gezin volg je de route met je eigen auto. Onderweg krijg je vragen en opdrachten via de smartphone", legt Zwaan uit. "Je leert wat over de geschiedenis van dit deel van Flevoland, en maakt ook kennis met lokale producten."

Dagje uit
Volgens de organisatoren duurt de tocht ongeveer 2,5 uur, maar de eerste deelnemers namen zaterdag vaak wat meer tijd. "Er is zo veel te zien onderweg en met het mooie weer stap je nog eens uit om een wandelingetje te maken. Je kunt er gerust een dagje uit van maken", aldus een moeder die met haar gezin zo'n 4,5 uur over de route deed.

Code kraken
Wie de opdrachten onderweg goed oplost, krijgt een code waarmee het slot van de laatste schat bij Zwaan Buitensport in Dronten kan worden gekraakt. Het 'Rondje Zuyderzee' is nog tot en met het einde van de voorjaarsvakantie op zondag 28 februari te rijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel