Storingen bij ondergrondse containers

LELYSTAD • Di 23 februari 2021 | 21:10 • Dinsdag 23 februari 2021 | 21:10

De ondergrondse containers in de gemeente Lelystad werken niet vanwege twee storingen. Dat meldt afvalverwerker HVC.

De eerste storing zit in de containers met een zogeheten vulgraadsensor. Door de storing is het voor HVC niet mogelijk om te zien of de containers vol zitten en dus worden ze niet op tijd geleegd. HVC gaat daarom nu dagelijks door de wijk rijden om containers te legen.

Ook de containers die werken met een pasje hebben een storing. De pasjes worden niet herkend door de scanner, waardoor de deksels niet opengaan. Volgens HVC gaat het om tien containers die niet goed contact kunnen maken met het netwerk. Het advies is om een andere container te proberen en als dat niet lukt naar HVC te bellen, dan krijgen de bewoners toegang tot een andere container in de buurt.

Inwoners klagen op Facebook over het afval dat nu naast de containers wordt gezet. Meerdere mensen zeggen dat het probleem al voor het weekend bekend was en dat er tot nu toe niets aan gedaan is. HVC vraagt inwoners om hun vuilniszakken niet naast de containers te zetten bij problemen maar weer mee terug naar huis te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel