6700 keer getest tijdens proef in Dronten

DRONTEN • Wo 24 februari 2021 | 21:20 • Woensdag 24 februari 2021 | 21:20

In Dronten zijn tot en met 19 februari 6700 mensen getest op het coronavirus in het kader van het experiment met grootschalig testen. De proef kwam langzaam op gang door het strenge winterweer, toen waren de testlocaties tijdelijk gesloten en werden minder afspraken gemaakt dan van te voren verwacht werd.

Dat meldt minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Alle inwoners van Dronten mogen zich tot half maart maximaal drie keer laten testen, ook als ze geen klachten hebben. De GGD wil er zo achter komen hoeveel mensen positief testen ondanks dat ze klachtenvrij zijn. Verder worden de resultaten van het grootschalig testen gebruikt om de logistiek en organisatie van het testen te verbeteren. De GGD geeft zelf overigens tussentijds geen cijfers van opkomsten en dergelijke. Dit om de proef niet te beïnvloeden.

Ook in Rotterdam-Charlois en Bunschoten kunnen inwoners mee doen aan grootschalig testen, deze proef loopt parallel aan die van Dronten. Op 19 februari hadden in Rotterdam-Charlois 8500 meegedaan en in Bunschoten 5500 mensen. De proef loopt nog tot en met 21 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel