OM start strafrechtelijk onderzoek naar bezoek Baudet aan Urk

URK • Vr 26 februari 2021 | 11:22 • Vrijdag 26 februari 2021 | 11:22

Het Openbaar Ministerie start een strafrechtelijk onderzoek naar het bezoek dat Thierry Baudet dinsdag bracht aan Urk. Er wordt onderzocht of de partijleider van Forum voor Democratie de coronaregels heeft overtreden. Het onderzoek richt zich specifiek op zijn bezoek aan Urk en niet op bezoeken aan andere plaatsen.

Op beelden is onder meer te zien dat Baudet handen schudt en dat mensen dicht bij hem staan. Er wordt onderzocht of dat de schuld is van Baudet of dat het aan de mensen lag die op zijn bezoek afkwamen.

Volgens een woordvoerder van het OM kan hij veroordeeld worden voor 'een overtreding' en dat kan hem een boete opleveren.

Burgemeester Cees van den Bos was ontstemd over het verloop van het bezoek. Een woordvoerder van Forum voor Democratie laat weten dat de partij op de hoogte is gebracht van het onderzoek. "We wachten het onderzoek af alvorens te reageren, maar zien de uitkomsten van het onderzoek met veel vertrouwen tegemoet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel