Wethouder wil afspraken over lokaal eten in supermarkt

ALMERE • Zo 28 februari 2021 | 10:00 • Zondag 28 februari 2021 | 10:00

De gemeente Almere wil een convenant sluiten met supermarkten in de stad zodat lokaal voedsel prominent in de winkel komt te liggen. Dat zegt wethouder Roelie Bosch in het tv-programma Over Flevoland Gesproken, naar aanleiding van de Almeerse voedselstrategie die het college van B en W aan de gemeenteraad voorlegt.

De strategie is erop gericht Almeerders gezonder te laten eten, en dat dan zo veel mogelijk met voedsel uit de eigen omgeving. Volgens de gemeente staat 90% van de Almeerse consumenten positief tegenover lokaal voedsel, maar slechts 25% koopt de producten ook. "De meeste mensen doen boodschappen in de supermarkt", zegt wethouder Bosch, "dus het mooiste zou zijn als je daar ook lokale producten kunt kopen."

Uit een eerste gesprek met plaatselijke supermarktondernemers is volgens Bosch gebleken dat zij geïnteresseerd zijn: "Ook supermarkten spelen in op wat leeft in de samenleving." De komende tijd wordt nog gekeken of de supermarkten genoeg afzet kunnen verwachten, en of regionale voedselproducenten voldoende continuïteit kunnen bieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel