'Te weinig invalidenparkeerplaatsen in het centrum'

ALMERE • Ma 1 maart 2021 | 6:00 • Maandag 1 maart 2021 | 6:00

Het centrum van Almere telt te weinig invalidenparkeerplaatsen. Dat vindt Almeerse inwoner Mariejan Vermeulen. Vermeulen is zelf minder mobiel en maakt altijd gebruik van invalidenparkeerplaatsen.

"Ik heb een kwartier rondjes gereden om een plek dichtbij het Stadhuis te vinden. De twee invalideparkeerplaatsen die er nog zijn, waren bezet", vertelt de 71-jarige Vermeulen. Ze is slecht ter been en is afhankelijk van haar auto om naar het centrum van Almere Stad te komen.

"Naast het Stadhuis is het parkeerterrein veranderd in een bouwplaats. Daar waren drie invalidenparkeerplaatsen, maar die zijn nu verdwenen. Ik denk dat ze gewoon vergeten zijn", vertelt Martine Puhl van de Partij voor de Dieren.

De Almeerse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in de hoop dat er wat wordt gedaan aan de hoeveelheid invalidenparkeerplaatsen.

Gewone parkeerplaats werkt niet
Parkeren in een 'gewoon' vak is volgens beide dames geen optie. "Ik sta nu noodgedwongen op een gewone parkeerplaats, maar die is veel te klein. Ik moest echt met pijn en moeite mijn rollator uit de auto trekken. Een invalidenparkeerplek is veel ruimer", zegt Vermeulen. "En dan heb je nog geluk gehad dat je een plekje vlakbij kon vinden," vult Puhl aan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel