Agora, Kubus en Corneel openen deuren voor middelbaar onderwijs

LELYSTAD • Di 2 maart 2021 | 6:40 • Dinsdag 2 maart 2021 | 6:40

Het Agoratheater, kunstcentrum De Kubus en poppodium Corneel in Lelystad stellen hun zalen vanaf deze week beschikbaar voor middelbare scholen. Theaters en muziekscholen mogen de deuren openen voor schoollessen, om zo onderwijs op ten minste anderhalve meter afstand te kunnen volgen.

Directeur Alex van Zijl van De Kubus besloot in te spelen op de vraag naar ruim opgezette onderwijsplekken, omdat zijn zalen al lange tijd leeg staan. "Wij hebben op dit moment, net als de Agora, een lege theaterzaal en die blijkt geschikt om in les te geven", zegt hij. In de Agora, De Kubus en Corneel zijn vier ruimtes waar de anderhalve meter te garanderen is, zodat de ruimtes aan middelbare scholen te verhuren zijn. In de grote theaterzaal van de Agora kunnen 101 leerlingen zitten. De kleine zaal biedt ruimte aan 20 leerlingen. Verder kunnen er 30 mensen terecht in Corneel en kan De Kubus 60 leerlingen ontvangen.

In de zalen zijn verschillende lessen mogelijk. In De Kubus kunnen de stoelen eruit, in het Agoratheater kan dat niet. "Het is uniek natuurlijk als je les krijgt in een theaterzaal. Dat beeld zou ik wel willen zien." Van Zijl ziet de verhuur van de zalen enerzijds als inkomstenbron, anderzijds als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. "Iedereen zit bovenop elkaar. Dat is niet goed voor de leerlingen en niet goed voor het onderwijs."

Het aanbod is pas gedaan. Tot op heden hebben nog geen scholen een aanvraag ingediend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel