Indonesië tekent voor bouw eerste paviljoen Floriade

ALMERE • Do 4 maart 2021 | 17:44 • Donderdag 4 maart 2021 | 17:44

Indonesië is het eerste land dat een paviljoen gaat bouwen op het Floriadeterrein in Almere. De ambassadeur van Indonesië tekende donderdagmiddag de documenten voor de bouw. Het paviljoen zal bestaan uit een aantal gebouwen in traditionele Indonesische stijl.

Floriade-directeur Sven Stimac ziet de ondertekening als een belangrijke opsteker voor het evenement. "Wij kennen Indonesië nog goed van de vorige Floriade in Venlo. Daar hadden zij een grote bijdrage. We vertrouwen erop dat zij nu ook een actieve rol zullen spelen."

Bij de ondertekening overhandigde burgemeester Franc Weerwind aan ambassadeur Mayerfas van Indonesië een bordje met daarop de vermelding dat Indonesië een officiële partner van de Floriade is geworden. "Zet dit bordje in de grond en dan is dit stukje Almere Indonesische bodem", zei burgemeester Weerwind.

Commissaris-generaal van de Floriade, Annemarie Jorritsma, vindt het geweldig dat juist Indonesië als eerste hun paviljoen gaat bouwen. "Dit is nu waar we het voor doen", zegt Jorritsma. "De internationale deelnemers zijn de kern van de Floriade. Indonesië heeft 200 miljoen inwoners. En die wonen op duizenden eilanden. Het land is een belangrijke partner". Jorritsma benadrukte de bijzondere band die Nederland heeft met Indonesië. "Het land heeft ook problemen met de waterhuishouding en Nederland is altijd nauw betrokken geweest om daar een oplossing voor te vinden. En daarnaast heeft ook Almere een hechte gemeenschap met wortels in Indonesië".

De Floriade Expo wordt gehouden van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel