Extra geld voor kennismaking met technische beroepen

ALMERE • Za 6 maart 2021 | 14:02 • Zaterdag 6 maart 2021 | 14:02

De gemeente Almere krijgt 147.000 euro om vijftig mensen kennis te laten maken met werken in de technische sector. Het geld is toegekend door de provincie Flevoland.

Volgens gedeputeerde Jan Nico Appelman (CDA) is de arbeidsmarkt gespannen. ''Er zijn sectoren met een tekort aan arbeidskrachten, en sectoren met een overschot. Aan ons de taak om de overgang van de ene naar de andere sector zo makkelijk mogelijk te maken."

Techniek blijft de komende jaren een grote vragende sector, vanwege de grote bouwopgave, de wil om te verduurzamen en de energietransitie.

Kennismaken met techniek
De komende maanden kunnen vijftig mensen een korte module bij het ROC van Flevoland volgen om kennis te maken met de sector. ''We hebben 40 aanmeldingen'', zegt opleidingsmanager Machteld Greiner. Als mensen na de module enthousiast zijn kunnen ze volgens haar door naar een volgende module. Dat is een meer verdiepende oriëntatie.

Het ROC biedt deze modules aan in nauwe samenwerking met gemeentes, het UWV en het bedrijfsleven. "Deze week zijn de eerste zes al gestart, vijf van hen zetten meteen de volgende stap."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel