Man (19) opgepakt voor incident met heftruck op bedrijventerrein

URK • Ma 8 maart 2021 | 14:51 • Maandag 8 maart 2021 | 14:51

De politie heeft maandag een 19-jarige Urker opgepakt voor een incident met een heftruck dat zaterdag op Urk gebeurde. Een 24-jarige Urker raakte 's avonds op het bedrijventerrein ernstig gewond aan zijn benen toen hij met de heftruck werd aangereden.

De politie sprak kort na het incident van opzet en van een geweldsincident. Een tweet hierover werd later weer door de politie gewist en vervangen door een algemene getuigenoproep. Het incident gebeurde rond 22:15 uur, dus na het ingaan van de avondklok. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Volgens de politie werd een agent tijdens de surveillance op het bedrijventerrein gewenkt door een groepje jongeren. De agent trof daarna het gewonde slachtoffer aan.

Nadat het slachtoffer naar het ziekenhuis was gebracht, heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan op de plek van de aanrijding. Ook werden sporen veiliggesteld en zijn camerabeelden opgevraagd. De politie zegt al meerdere getuigen te hebben gehoord. Volgens een woordvoerder wordt rekening gehouden met meerdere scenario's waaronder een ongeval of opzettelijk aanrijden.

In de lokale krant Urkerland is te lezen dat het slachtoffer met vrienden in een box zat. Een andere groep jongeren wilde ook naar binnen maar werd de toegang geweigerd, schrijft de krant. Met een gestolen heftruck van het terrein van De Vries Recycling zou later buiten de box op hoge snelheid rondjes zijn gereden. Het slachtoffer werd door die heftruck geraakt. Volgens het Urkerland heeft het slachtoffer zijn rechterenkel gebroken en is zijn linkerbeen flink beschadigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel