College Dronten wil natuurvergunning Lelystad Airport aanvechten

DRONTEN • Di 9 maart 2021 | 11:22 • Dinsdag 9 maart 2021 | 11:22

Het gemeentebestuur van Dronten wil een bezwaarschrift indienen tegen de natuurvergunning voor Lelystad Airport. VVD-wethouder Irene Korting heeft een concept-bezwaarschrift opgesteld, waarover de gemeenteraad zich komende donderdag nog mag uitspreken.

Dronten is niet tegen de ontwikkeling van de luchthaven, "maar er kunnen ook negatieve gevolgen optreden voor onze gemeente. Deze negatieve gevolgen willen we zo veel als mogelijk beperken", aldus het bezwaarschrift. Het gaat dan bijvoorbeeld over de gevolgen voor de woning- en wegenbouw in de gemeente Dronten, als Lelystad Airport doorgroeit naar 45.000 vliegbewegingen per jaar.

In de conceptbrief zegt Korting te vrezen voor een toename van het wegverkeer. "We vragen ons af of de beschikbare milieuruimte op verschillende plaatsen in en rond de gemeente Dronten dan nog wel voldoende ingezet kan worden voor andere doeleinden." Daardoor zouden woningbouw en infrastructurele uitbreidingen in de knel kunnen komen.

"Op geen enkele wijze mag Lelystad Airport de ambities van de gemeente Dronten bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw negatief beïnvloeden", schrijft het college, dat in ieder geval een nieuw onderzoek wil voordat er een besluit wordt genomen over het doorgroeien van Lelystad Airport naar meer dan 10.000 vliegbewegingen per jaar.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel