BoerBurgerBeweging laat grote grazers wijken voor woningbouw

FLEVOLAND • Di 9 maart 2021 | 12:13 • Dinsdag 9 maart 2021 | 12:13

In de Oostvaardersplassen zouden maar liefst 300.000 nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Op die manier denkt de BoerBurgerBeweging (BBB) in één klap de nationale woningnood op te lossen.

De politieke beweging, die meedoet aan de Tweede Kamerverkiezing, ontvouwt vandaag de plannen voor 'Groenland'; wonen, werken en recreëren in het gebied dat we kennen als de Oostvaardersplassen. BBB omschrijft het liever als 'omheinde toendra'. Alle grote grazers moeten wijken voor de plannen van de beweging, maar de watervogels mogen wel blijven.

BBB constateert een 'niet te stillen grondhonger' in Nederland en vreest dat Den Haag voor allerlei noodzakelijke, maar niet altijd wenselijke ontwikkelingen naar het platteland kijkt. Het beschermd natuurgebied tussen Almere en Lelystad bestempelt BBB als 'mislukt project', en daarom is het de ideale plek voor grootschalige woningbouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel