Liefhebbers van radiografische auto's willen eigen terrein

ZEEWOLDE • Di 9 maart 2021 | 21:59 • Dinsdag 9 maart 2021 | 21:59

Een groep liefhebbers van op afstand bestuurbare auto’s wil een eigen terrein in Zeewolde om te kunnen crossen. De groep komt geregeld in het weekend bijeen op het Woldstrand. "Dat kan nu", vertelt Patrick Ruitenbeek, "maar in het voorjaar kun je dat rustig vergeten. Op het moment dat de zomer komt dan stikt het hier van de mensen. Iedereen ligt lekker op zijn handdoekje. En je wilt mensen niet tot last zijn.” Ruitenbeek heeft de wens kenbaar gemaakt aan de gemeente Zeewolde.

De bestuurders van radiografische auto's hopen op een stuk grond ter grootte van een voetbalveld waar ze samen kunnen genieten van hun hobby. "Zoals zo’n ding gewoon bijna 100 kilometer per uur gaat. En het weegt een kilo of zes en is 60 centimeter groot. Ja dat is geweldig. Dat geweld voorbij zien komen en dan helemaal in het zand. Dat is gewoon hartstikke mooi om te zien. Heerlijk."

Tot een paar weken geleden kenden de hobbyisten elkaar nog niet. Ruitenbeek heeft een Facebookgroep opgericht die tot zijn verbazing al meer dan 30 leden uit Zeewolde telt. "Dat had ik ook niet verwacht. Het is alleen maar geweldig. Ik ben niet de enige die het leuk vindt. Dat is het mooiste."

Dit artikel is geschreven door Maarten Groeneweg. Hij gaat zich het komende jaar speciaal richten op nieuws uit Zeewolde en Dronten voor Omroep Flevoland. Voor tips: maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel