Lelystedeling groeit snel op populair platform Clubhouse

LELYSTAD • Wo 10 maart 2021 | 14:35 • Woensdag 10 maart 2021 | 14:35

De app Clubhouse groeit snel in populariteit, ook in Lelystad. Steeds vaker zijn er bekende Nederlanders te vinden. Thom Laagkemper uit Lelystad groeit ook met het platform mee. Hij heeft binnen een maand tijd al meer dan 2000 volgers.

Clubhouse is een sociaal netwerk dat bestaat uit virtuele kamers waarin mensen live in audio met elkaar praten. Het is te vergelijken met een interactieve podcast. Gebruikers kiezen zelf wie er toegang heeft tot hun kamer of dat een kamer voor iedereen openbaar is. Ook bepalen ze steeds welke mensen mogen meepraten.

Onder andere Jan de Hoop, Ron Simpson en Bas Smit zijn te vinden op het platform. In een korte periode bereikt het platform steeds meer mensen. Ook Thom Laagkemper uit Lelystad 'host' elke dag een kamer op het platform. "Met Thom aan de wandel wil ik een positieve start aan de dag geven", vertelt hij.Thom aan de wandel
Elke werkdag gaat Laagkemper aan de wandel met gemiddeld 70 luisteraars. Dat Clubhouse de hele wereld overgaat, bewijst ook het brede scala aan luisteraars tijdens de ochtend wandeling: "Er luisteren mensen mee vanuit Arnhem, Zeeland en Limburg, maar ook vanuit Australië en Afrika".

Het idee om elke dag te gaan wandelen met Clubhouse kwam vanuit Sara Dol, een populaire TikTokker. "Sara gaf uiteindelijk de voorkeur voor een ander tijdstip, maar het gaf mij zoveel positieve energie dat ik ermee door ben gegaan", vertelt Laagkemper.

Tijdens een wandeling wordt er van alles besproken met de luisteraars, die zelf ook een podium krijgen. Samen met Sam van den Haak en Claudia Jaring, beheert Laagkemper de groep. Van 'de vraag van de dag' tot een gezongen jingle door Stef Classens, die in 2020 tweede werd bij de Voice of Holland. Het komt allemaal voorbij tijdens 'Thom aan de wandel'.

Niet alleen voor jongeren
"Ik heb mensen gesproken van in de 70. Er zitten vooral ondernemers en mensen uit de media op het platform", aldus Laagkemper. Een verdienmodel is er nog niet, maar Laagkemper ziet het vooral als een mooi podium om je zelf te profileren als ondernemer. Verder haalt hij er veel positieve energie vandaan.

Alleen beschikbaar voor iPhone
De app is nog alleen te downloaden voor iPhones en nieuwe gebruikers kunnen zich momenteel alleen op uitnodiging van een bestaande gebruiker aanmelden. Het is nog niet bekend wanneer de Android-app van Clubhouse verschijnt.

Dit artikel is geschreven door Desi Bootsman. Zij gaat zich het komende jaar speciaal richten op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland. Voor tips: desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel