Een op vijf Flevolanders vindt verkiezingen gezondheidsrisico

FLEVOLAND • Vr 12 maart 2021 | 5:55 • Vrijdag 12 maart 2021 | 5:55

Ruim één op de vijf Flevolanders vindt het onverstandig voor de volksgezondheid dat de Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden. Dat blijkt uit enquête-onderzoek van Kieskompas.

In totaal gaat het om ruim 23 procent die aangeeft dat het houden van de verkiezingen in coronatijd niet verantwoord is. Zestig procent van de Flevolandse respondenten ziet er geen kwaad in. Zestien procent gaf aan neutraal te zijn in de kwestie.

Ook in de rest van Nederland is gemiddeld één op de vijf mensen tegen de verkiezingen op dit moment. In Limburg en Drenthe gaven de meeste respondenten aan de verkiezingen nu onverstandig te vinden. Het gaat om respectievelijk 27,7 en 26,1 procent. In Overijssel (15,7 procent) en Noord-Holland (17,7 procent) waren de minste respondenten tegen de verkiezingen.

'Crisis mag nooit reden zijn voor uitstel'
Uit het onderzoek van Kieskompas blijkt ook dat de helft van de Nederlanders stelt dat de coronacrisis nooit een reden zou mogen zijn om de verkiezingen uit te stellen. Vooral inwoners van Overijssel en Drenthe zijn het met deze stelling eens. In Flevoland gaf 47,2 procent van de respondenten aan dat de crisis nooit een reden voor uitstel zou mogen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel