Afvaldeal met Cirwinn betreft alleen overslag, geen opslag

ALMERE • Vr 12 maart 2021 | 12:40 • Vrijdag 12 maart 2021 | 12:40

De deal die de gemeente Almere en afvalbedrijf HVC hebben gesloten met Cirwinn op industrieterrein De Vaart gaat enkel over de overslag van afval, niet over opslag. Er wordt geen vuilnis permanent bij het bedrijf gestort. Dat zegt Cirwinn in een toelichting.

Almere kondigde eerder deze week aan dat voor de op- en overslag van huishoudelijk afval, bedrijfsafval, en GFT geen gebruik meer kan worden gemaakt van de huidige locatie Braambergen. Voor de komende drie jaar is daarom een overeenkomst met Cirwinn gesloten.

Vuilniswagens zullen op het terrein van dat bedrijf hun inhoud leegkiepen, waarna het wordt overgeslagen in andere wagens. Vervolgens gaat het op transport naar de verbrandingsoven van HVC in Alkmaar. Het overslaan is efficiënter dan elke afzonderlijke vuilniswagen op- en neer laten rijden, zo geeft vestigingsmanager Dick Schreuder aan. Vuilniswagens zitten namelijk niet altijd tot de nok toe vol.

Dat de term opslag soms toch valt is volgens Schreuder te verklaren doordat Cirwinn technisch gezien een stuk opslagterrein verhuurt. Maar afval zal daar nooit lang blijven liggen. "Ik wil zeker geen bult afval op het terrein."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel