'Jezus' pakt de bus in speciale paasfilm

DRONTEN • Za 13 maart 2021 | 14:43 • Zaterdag 13 maart 2021 | 14:43

Station Dronten was zaterdagochtend het decor van filmopnames. Niemand minder dan 'Jezus' kwam de trappen van het station af voor een scène in de film Pasen Live. In opdracht van alle kerken in Dronten wordt deze film gemaakt over het lijden en de herrijzenis van Jezus Christus.

De film is een concept van Drontenaar Chiel Naber. Hij maakte eerder al toneelversies van het paasverhaal. Pasen Live houdt het midden tussen de Passion en Jezus Christ Super Star: "Door middel van Nederlandstalige popmuziek en gospels proberen we de lijdensweg van Jezus te vertellen, op eigentijdse wijze. Wat we willen laten zien is dat Jezus op de wereld kwam om ons dingen te leren", aldus Naber.

Chiel Naber kroop hiervoor in de huid van Jezus, maar hoe doe je dat? "Hoe kruip je in de huid van Jezus om in te denken: wat is daar nu eigenlijk gebeurd? Dat doe ik door het hele verhaal door te lezen, te begrijpen hoe het toen was maar ook door te begrijpen hoe dat nu zou kunnen zijn. Door je af te vragen waarom dit verhaal nog actueel is, ben je het ineens."

Pasen Live is betaald door alle kerken in Dronten. Dat komt vanuit de behoefte om iets te maken, nu de kerken vanwege de coronamaatregelen voor minder mensen toegankelijk zijn. De kracht van de film wordt volgens Naber doordat die voor Drontenaren heel herkenbaar is: "Allemaal Drontenaren doen mee, dus dat is te gek." Sinds donderdag wordt er hard gewerkt aan de opnames, al is het stormachtige weer wel spelbreker en zijn sommige buitenopnames verplaatst naar binnen.

Pasen Live wordt op Eerste Paasdag uitgezonden bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel