Burgemeester Weerwind krijgt nieuwe ambtstermijn

ALMERE • Di 16 maart 2021 | 20:33 • Dinsdag 16 maart 2021 | 20:33

Burgemeester Franc Weerwind van Almere krijgt een tweede termijn als burgemeester. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad draagt burgemeester Weerwind voor voor een nieuwe termijn van 6 jaar. Dat maakte de voorzitter van de vertrouwenscommissie dinsdagavond weten tijdens een speciale Politieke Markt.

De commissie draagt het voorstel van de gemeenteraad aan bij de Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Die moet daar op uiterlijk 1 mei een officieel besluit over nemen. Dat besluit van de CvdK wordt vervolgens voorgelegd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. De minister dient het besluit over de toekenning van een tweede termijn uiterlijk 1 september 2021 te bekrachtigen.

Franc Weerwind zei het 'een eer' te vinden om Almere de komende 6 jaar te mogen dienen als burgemeester. "Ik zei al bij mijn aanstelling op 9 september 2015 dat ik een blijvertje wilde zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel