Einde aan 'fluitconcert' Almere Duin: "Kon er niet door slapen"

ALMERE • Wo 17 maart 2021 | 18:02 • Woensdag 17 maart 2021 | 18:02

Er is een einde gekomen aan het windorgelconcert in Almere Duin. In het gebied staat veel wind en die ketste tegen een nieuwe woontoren aan. Dit zorgde ervoor dat er in het gebied hoge fluittonen te horen waren, dit tot ergernis van buurtbewoners.

Bernard Schep woont in de buurt van de woontoren en werd horendol van het geluid. Hij plaatste een video van het gratis 'concert'. "Het was echt verschrikkelijk. Er staat hier sowieso al veel wind, daar kwam dan nog de fluittoon overheen. Het is een hele storende frequentie die je echt niet kunt negeren."

Volgens Schep hoorde hij de fluitende flat voornamelijk als de windkracht boven de 6 uitkwam. "Overdag is het wel te doen, maar in de nacht kun je er echt niet door slapen. Het geluid komt door de muren heen."

Op deze video is goed te horen hoe de flat klonk tijdens veel wind.

De bouwer van de toren, Koopmans, laat in een reactie aan Omroep Flevoland weten dat het probleem inmiddels is opgelost. "Ten tijde van het plaatsen van deze videoberichten, medio februari, werden stalen platen gelegd op het dak van de Duinhal. Waarschijnlijk veroorzaakten die werkzaamheden de fluittonen. Inmiddels zit de dakbedekking erop en horen wij geen fluittonen meer."

Schep hoopt dat het hiermee ook echt is opgelost. "Ik ben echt opgelucht dat de fluittonen zijn verdwenen en het een tijdelijk probleem bleek te zijn."

Dit verhaal is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar specifiek op nieuws vanuit Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel