Aanhouding na brand bij Aldi en Action, schade is groot

ALMERE • Do 18 maart 2021 | 12:04 • Donderdag 18 maart 2021 | 12:04

Een 34-jarige man uit Almere is aangehouden na de brand bij de Aldi in Almere Stad gisteravond. Volgens een woordvoerder van de politie wordt nog gekeken welke rol hij heeft gespeeld. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. De schade bij de supermarkt en winkelketen Action is een dag na de brand groot.

De brand aan de Regisseurstraat brak gisteravond aan het begin van de avond uit bij de ingang en woedde zo'n drie kwartier. Er is niemand gewond geraakt, winkelmedewerkers zijn wel nagekeken door ambulancepersoneel.

Een woordvoerder van de Aldi kon donderdag nog niets zeggen over de omvang van de schade en de gevolgen voor de vestiging. Dit wordt volgens haar momenteel in kaart gebracht.

Verschillende mensen hebben foto's en video's van de brand gemaakt:

Gevolgen voor Action groot
De gevolgen van de brand zijn ook groot voor de vestiging van Action boven de Aldi. Volgens een woordvoerder van de winkelketen is er rook en roetschade aan muren, plafond en artikelen. Het zal volgens hem de nodige tijd kosten om de winkel weer op orde te krijgen. Hoe lang dat gaat duren, is nog onbekend. Medewerkers van Action gaan de komende tijd aan de slag bij de drie andere vestigingen.

Klanten voor niets naar de winkel
Verschillende klanten kwamen vandaag naar de zaak toe en stonden voor een dichte deur. "het wordt steeds minder, nu zijn we weer een winkel kwijt. Straks gaat de Lidl ook weg". Klanten die via Click & Collect bij Action iets hadden besteld, krijgen instructies hoe ze hun spullen alsnog ergens kunnen afhalen.

Ook schade bij polikliniek
Boven de winkels aan de Regisseurstraat heeft instelling voor geestelijke gezondheidszorg Parnassia Groep een polikliniek. Volgens een woordvoerder waren daar geen cliënten of medewerkers aanwezig toen de brand uitbrak. "Er is vooral veel rookschade, waardoor we onze patiënten tijdelijk niet kunnen ontvangen in Almere. Vandaag richten we een locatie in Lelystad in, direct naast het station dus goed bereikbaar. We verwachten over 2 weken terug te kunnen naar onze locatie in Almere."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel