Bewaking fietsenstallingen Stad verdwijnt

ALMERE • Ma 22 maart 2021 | 13:39 • Maandag 22 maart 2021 | 13:39

De laatste drie gratis bewaakte fietsenstallingen in Almere Stad worden aangepast. De bewakers verdwijnen, in plaats daarvan komt er een systeem met toegangshekjes.

De gemeente heeft de Tomin Groep, die de bewakers levert, laten weten dat de werkopdracht wordt ingetrokken. Volgens een medewerker zal dat aan het eind van dit jaar een feit zijn. Het gaat om de fietsenstallingen aan de Schrijverstraat, de Hospitaaldreef en de Stadhuispromenade.

In 2012 wilde de gemeente de bewaking daar ook al wegbezuinigen, maar daar stak de gemeenteraad toen een stokje voor. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de maatregel al is aangekondigd in de begroting voor dit jaar. De besparing wordt geraamd op 200.000 euro. Wanneer de draaihekken er komen, is nog onbekend. "De opdracht moet nog worden aanbesteed", aldus de woordvoerder.

De Tomin Groep, die werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, heeft toegezegd dat de vijf vaste bewakers elders aan het werk kunnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel