Annechien laat zich niet kisten door corona en bouwt verder aan Grand Café

LELYSTAD • Ma 22 maart 2021 | 22:42 • Maandag 22 maart 2021 | 22:42

De kans dat demissionair minister-president Mark Rutte dinsdagavond bij de persconferentie over de coronamaatregelen zal aankondigen dat de horeca snel weer open mag, is bijna nul. Maar dat zal het positivisme van onderneemster Annechien de Ruiter-Leemhuis uit Lelystad niet klein krijgen. "Het is even balen als je het weer hoort, als je het leest. Maar daarna gaat de knop om. Er zit niks anders op dan vooruit te kijken, plannen te maken. We blijven positief."

De Ruiter-Leemhuis is, samen met haar broer Lennart, druk met de verbouwing van de voormalige Eetalage onder de bibliotheek aan de Kroonpassage. De ondernemers willen hier het nieuwe Grand Café 0320 openen. Een Grand Café waar liefhebbers van sport terecht kunnen om daar live naar voetbal, de Olympische Spelen of andere belangrijke wedstrijden te kijken. "Dat is er nog niet in Lelystad, dus wij zagen een kans", zegt De Ruiter-Leemhuis. In 0320 komen grote schermen te hangen waarop de gasten naar allerlei sporten kunnen kijken.

Ze wapent zich er tegen dat de steeds weer opnieuw uitgestelde heropening van de horeca haar van de wijs laat brengen. "Onze ideeën zijn al heel vaak opgeschoven. We dachten eerst maart, toen werd het april. We hoopten open te kunnen met Koningsdag. Maar met de persconferentie van dinsdagavond, zit dat er denk ik ook niet in."

Het pand aan de Promesse is nog in verbouwing. Op de bar ligt allerlei gereedschap naast een set spuitbussen verf. De koelkasten staan even verderop met de deuren open. Ze zijn nog niet aangesloten. De verbouwing ligt op schema", zegt de Ruiter-Leemhuis. "Verder is het nog wachten op de benodigde vergunningen van de gemeente Lelystad om aan de slag te kunnen." Corona is de grote spelbreker bij de aanstaande opening. "Ik wil niet in een spiraal van negativisme terechtkomen. Dan kun je beter stoppen."

Annechien de Ruiter-Leemhuis heeft ervaring met corona. Even verderop in de Kroonpassage runt ze al een tijdje Konditorei Noor. Daar kan De Ruiter-Leemhuis de boel draaiende houden door bestellingen die worden gedaan. Bij het nieuwe Grand Café gaat dat nog niet. "Ik geef mijzelf en mijn personeel met regelmaat een peptalk. Dan zeg ik; jongens, het zal waarschijnlijk nog wat langer duren voor jullie aan de slag mogen maar we moeten positief blijven. Er zit niks anders op."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel