Caravan Centrum Emmeloord sluit deuren na bijna 50 jaar

EMMELOORD • Di 23 maart 2021 | 19:34 • Dinsdag 23 maart 2021 | 19:34

Caravan Centrum Emmeloord (CCE) heeft de deuren na bijna 50 jaar gesloten. Het bedrijf in caravans en campers stopt ermee, omdat eigenaren Gerard en Martha Schotanus nu zelf op reis willen. De onderneming bestaat officieel nog tot 1 april, maar de showroom en werkplaats zijn inmiddels leeg. Een opvolger is er niet.

CCE is een begrip in de Noordoostpolder en omstreken. Wie een caravan wilde kopen, kon er vanaf 1972 terecht. In dat jaar begon Adrie van Dongen met een handel in caravans in zijn achtertuin. Hij verhuisde zijn onderneming na verloop van tijd naar een loods aan de Cantineweg in Emmeloord. Dat gebouw brandde tijdens de jaarwisseling van 1979 op 1980 tot de grond toe af. Alle caravans gingen in vlammen op. Na de brand werden kampeerwagens in de open lucht gepresenteerd.

Het echtpaar Schotanus nam CCE in 1984 over. Zij voegden campers toe aan het assortiment. Het bedrijf verhuisde in 1990 naar de Constructieweg waar de kampeerwagens onder dak kwamen te staan. Ook kwam er een werkplaats. Een tweede verhuizing volgde in 1996 naar de Bedrijfsweg. Daar was CCE tot begin deze maand in bedrijf. Er was een showroom, een winkel met accessoires en een werkplaats met vier hefbruggen.

"We willen nu nog even genieten van het leven en op vakantie met onze camper", zegt Martha Schotanus over het stoppen met CCE. "Corona is niet de reden geweest. We wilden stoppen. Wij hadden het pand al een tijdje te koop staan, er zit nu een nieuw bedrijf in. Onze vaste klanten hebben bericht gehad en wie nog garantie op zijn caravan heeft, kan bij een andere dealer terecht."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel