Zorgen bij GroenLinks over bouwplannen Laterna Magikapark

ALMERE • Di 23 maart 2021 | 21:11 • Dinsdag 23 maart 2021 | 21:11

GroenLinks in Almere maakt zich zorgen over woningbouwplannen voor het Laterna Magikapark in de Filmwijk. Op de plek van Tennispark Joymere wil een projectontwikkelaar tientallen huizen neerzetten.

Volgens GroenLinks gaat het om 54 woningen. De partij noemt dat ongewenst, omdat de huizen en bijbehorende parkeerplaatsen ten koste gaan van bestaand groen.

De partij zegt daarnaast te hebben gehoord dat zorginstelling Parkhuys, eveneens in het park gevestigd, van plan is om uit te breiden. In schriftelijke vragen aan het college van B en W schrijft GroenLinks dat er sprake is van doorverkoop, waarbij de huidige eigenaar toestemming heeft om de zorginstelling uit te breiden. Inclusief een vermeerdering van parkeerplaatsen.

'Park wordt aangetast'
"Dit alles betekent een enorme verandering in het park, en vermindering van het groen", zo geeft GroenLinks aan. "Beide toegangswegen zullen de toegang tot de wijk anders maken als ook het aanzien van het laatste stukje park veranderen."

Voor de woningbouw op de plek van de tennisbanen heeft projectontwikkelaar TWYL inmiddels een website gelanceerd. Daarop valt te lezen dat het besluit om de baan niet voort te zetten is genomen omdat het ledenaantal van de tennisvereniging gestaag afneemt. "Daarom is in overleg met de gemeente ervoor gekozen om deze locatie een nieuwe bestemming te geven en te herontwikkelen ten behoeve van woningbouw."

GroenLinks wil dat het college van B en W de woningbouw tegenhoudt, door niet in te stemmen met de benodigde bestemmingsplanwijziging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel