Cel voor man die ME-voertuig vernielde en voet collega kapot reed

ZEEWOLDE • Wo 24 maart 2021 | 14:46 • Woensdag 24 maart 2021 | 14:46

Een 20-jarige man uit Utrecht is door de rechter in Lelystad schuldig bevonden aan het toebrengen van ernstig letsel bij een collega op een bedrijf in Zeewolde. Hij is met een elektrische pompwagen op hoge snelheid tegen de pompwagen van de collega aangereden waardoor zijn voet klem kwam te zitten. Uiteindelijk moesten meerdere tenen geamputeerd worden.

De man moest ook terecht staan voor zijn aandeel bij rellen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland in augustus afgelopen jaar. Hij vernielde toen een videovoertuig van de Mobiele Eenheid (ME). Een groep van 200 jongeren ging die avond rellen in Utrecht als protest tegen de coronamaatregelen. De 20-jarige gooide met stenen naar de ME-bus en trok een lantaarnpaal omver.

Taakstraf te licht
De officier van justitie eiste een taakstraf van 240 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk tegen de man. Maar hier gaat de rechtbank niet in mee. Het feit dat de rellen én het geweld tegen de politie gepleegd werden midden in een pandemie is strafverzwarend. Een werkstraf is daarom te licht volgens de rechter.

Behandeling tegen agressief gedrag
De rechtbank veroordeelt de verdachte daarom tot 3 maanden cel, waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn agressieve gedrag én moet hij het slachtoffer van het pompwagen-incident een schadevergoeding betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel