Cameratoezicht aan de Fokkeboom na vondst explosief

ALMERE • Do 25 maart 2021 | 16:06 • Donderdag 25 maart 2021 | 16:06

De gemeente Almere heeft besloten camera's op te hangen rond een woning aan de Fokkeboom in Noorderplassen West. Dat blijkt uit een brief die bij buurtbewoners is bezorgd. Voor de deur van een woning aan de Fokkeboom werd afgelopen weekend een explosief gevonden.

Update: De gemeente Almere liet vrijdag het volgende weten over het cameratoezicht: "Naar aanleiding van het aangetroffen explosief bij een woning aan de Fokkeboom zet de burgemeester tijdelijk cameratoezicht in als maatregel om toezicht op de buurt te houden en herhaling te voorkomen. De openbare orde is door het incident voor de bewoners in deze buurt op onaanvaardbare wijze in het geding gebracht. Daarnaast draagt het tijdelijk cameratoezicht bij aan het veiligheidsgevoel van de bewoners."

Onbekenden hebben het explosief zondag bij de woning neergelegd. Na onderzoek van de EOD bleek dat het daadwerkelijk om een explosief ging.

In de gemeentelijke brief valt te lezen dat burgemeester Franc Weerwind het cameratoezicht heeft ingesteld voor een periode van drie maanden. De beelden zullen live worden bekeken door medewerkers van de cameratoezichtcentrale. De gemeente heeft het cameratoezicht ingesteld vanwege de ernst van het incident. Nadere details over het verloop van het onderzoek worden niet gegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel