Almeerse gemeenteraad maakt geen statement richting Qatar

ALMERE • Vr 26 maart 2021 | 7:00 • Vrijdag 26 maart 2021 | 7:00

De oproep van de Almeerse PVV om een statement te maken rond de deelname van Qatar aan de Floriade heeft geen meerderheid gekregen. Op de Politieke Markt stemden 24 raadsleden tegen de motie, 20 waren voor.

De PVV riep het college op om deelname aan formele bijeenkomsten en officiële plichtplegingen waar vertegenwoordigers van de Qatarese regering aan deelnemen voor zoveel als mogelijk te vermijden.

Dit vanwege de onmenselijke werkomstandigheden voor arbeiders bij de bouw van WK-stadions. Volgens de Britse krant The Guardian zijn daarbij meer dan 6500 mensen overleden. Reden voor de Tweede Kamer om de regering in een motie op te dragen geen diplomatieke afvaardiging naar het WK Voetbal in het land te sturen.

Als het aan de Partij voor de Dieren had gelegen was de motie wel aangenomen en was deze ook toegepast op China. "Vanwege de door hen gepleegde genocide op de Oeigoeren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel