Burgemeester Urk doet aangifte na steen tegen ruit

URK • Vr 26 maart 2021 | 16:30 • Vrijdag 26 maart 2021 | 16:30

Een onbekende heeft in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd een steen door een raam van het huis van de Urker burgemeester te gooien. Burgemeester Cees van den Bos heeft aangifte gedaan bij de politie.

Hij tast nog in het duister over het waarom en is erg geschrokken: "Ook al is de steen niet door de ruit gegaan, mijn gezin en ik zijn enorm geschrokken. Zo'n actie raakt namelijk direct mijn gezin. Dat gaat natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Thuis wil je een veilige omgeving voor jezelf en zeker voor je gezin."

De burgemeester snapt niet waarom de persoon die de steen heeft gegooid niet het gesprek met hem aangaat: "Bij dezen doe ik de oproep aan een ieder om een afspraak met mij te maken, zodat wij een gesprek kunnen hebben. Laten we met elkaar in verbinding blijven, ook al hebben we verschillende meningen. Geweld, zowel fysiek als geestelijk, lost helemaal niets op."

De politie doet onderzoek. Om zijn gezin rust te geven wil de burgemeester verder niet reageren op het incident.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel