Lodders krijgt koninklijke onderscheiding bij afscheid

ZEEWOLDE • Di 30 maart 2021 | 18:24 • Dinsdag 30 maart 2021 | 18:24

Helma Lodders uit Zeewolde heeft een koninklijke onderscheiding gekregen bij haar afscheid van de Tweede Kamer. De VVD-politica werd in juni 2010 Kamerlid waarbij ze zich bezighield met onder meer landbouw, pensioenen en belastingen.

Leden van de Eerste en Tweede Kamer krijgen automatisch een koninklijke onderscheiding als zij minstens tien jaar lang parlementariër waren en minstens twee keer zijn herkozen. Vanwege corona kregen de ontvangers de versierselen niet opgespeld door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib, maar in een kistje overhandigd.

De vertrekkende Kamerleden werden ook persoonlijk toegesproken door Arib. Volgens Arib kan Lodders haar carrière vervolgen als BN'er. Lodders was voorzitter van de commissie waarin de coronabriefings het afgelopen jaar werden gegeven. "De technische briefings trokken heel veel kijkers, op sommige momenten zelfs meer dan een half miljoen." Misschien kan Lodders meedoen met 'Wie is de Mol', opperde Arib.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel