Schaapsherder Jasper zoekt assistent of opvolger

ALMERE • Wo 31 maart 2021 | 13:25 • Woensdag 31 maart 2021 | 13:25

Jasper Willems is al 27 jaar herder, de afgelopen vier jaar hield hij kuddes in Almere bij elkaar. Maar hij zou ook wel eens een dagje vrij willen. Of misschien iets heel anders gaan doen. Dus zoekt hij een assistent of een opvolger.

Vooropgesteld: Willems is dol op zijn werk. De vrijheid, het contact met de dieren, de trots als ze weer vervelend onkruid hebben weggegraasd. Maar hij werkt zeven dagen per week. "Ik wil ook wel eens een biertje drinken, het liefst op een terrasje als dat straks weer mag."

Bovendien krijgt hij wel eens mooie aanbiedingen. Beheerder worden van een landgoed of een vakantiepark bijvoorbeeld. En dan begint het wel een beetje te kriebelen. Maar hij kan zijn schapen van Stad en Natuur in Almere niet zomaar in de steek laten.

Zijn opvolger moet uiteraard flink de tijd hebben. Zelfstandig kunnen werken. Niet in de stress schieten als de kudde er een keer vandoor gaat. En een hond hebben, dat is ook een voorwaarde. Geen klein keffertje, maar een ras dat geschikt is om te worden opgeleid tot herdershond. Een bordercollie bijvoorbeeld, of een Duitse herder.

Altijd al herder willen worden en wil je nu solliciteren? De vacature staat op de website van Stad en Natuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel