Aanvraag voor tweede school in Warande

LELYSTAD • Do 1 april 2021 | 15:37 • Donderdag 1 april 2021 | 15:37

De Stichting Christelijk Primair Onderwijs (SCPO) in Lelystad heeft een aanvraag ingediend voor een nieuwe school in de wijk Warande. De school zou de tweede in de nieuwbouwwijk worden en in augustus 2024 de deuren moeten openen. De aanvraag staat in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor het onderwijs in Lelystad.

Door de sterke groei van Warande is de bestaande openbare basisschool bij het Kindcentrum Warande over een paar jaar niet meer voldoende. Het huidige aantal leerlingen van 377 zal oplopen tot 513 in 2024 en rond 2031 zijn verdubbeld. Hierdoor zal de school moeten uitbreiden.

In gezamenlijk overleg hebben de schoolbesturen besloten dat SCPO een aanvraag doet voor een tweede school in Warande. Deze protestants-christelijke school zou tien tot twaalf lokalen moeten krijgen voor op termijn 250 leerlingen. De aanvraag ligt nu ter beoordeling bij de gemeente. Die moet kijken of de school levensvatbaar is. Daarna gaat er een voorstel naar de gemeenteraad, dat na goedkeuring naar de minister van Onderwijs wordt gestuurd. Die bepaalt of de nieuwe school subsidie van het Rijk krijgt.

Vrije School wil starten in gebouw De Fontein
Deze werkwijze geldt ook voor de aanvraag die de Vrije School Lelystad heeft ingediend. De school werkt al een tijd aan de plannen om te mogen beginnen. Zij heeft nu de gemeente gevraagd om per 1 augustus 2022 te kunnen starten. De Vrije School wil hiervoor het gebouw gebruiken van De Fontein in de Waterwijk. Deze school sloot afgelopen zomer de deuren, omdat er te weinig leerlingen waren. Een doorstart is niet gelukt.

Ruimtegebrek bij De Vuurtoren
In de Zuiderzeewijk speelt overigens ruimtegebrek bij openbare basisschool De Vuurtoren. Na een sterke groei van het aantal leerlingen (vanuit de islamitische Al-Ihsaan-school) wilde die extra lokalen claimen bij de buren van De Laetare. Het bestuur van deze katholieke school wil maar één lokaal beschikbaar stellen en zegt de ruimte voor eigen activiteiten nodig te hebben. De gemeente wil nu bij De Laetare ruimte voor De Vuurtoren claimen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel