Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte
In de hele provincie wordt tot eind juni onderzocht of de ondergrond geschikt is voor de winning van aardwarmte. De werkzaamheden horen bij een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen.
Doel van het onderzoek is om precies in te kunnen schatten waar aardwarmte als duurzame energiebron kan worden gebruikt. Het onderzoek is een verkenning, het winnen van aardwarmte maakt geen onderdeel van uit dit onderzoek.
Tijdens het onderzoek worden geluidsgolven de ondergrond in gestuurd om zo de dikte en ligging van de onderliggende aardlagen in kaart te brengen.
Aardwarmte wordt gezien als een duurzame brandstof. Bij aardwarmte wordt warm water dat in diepere grondlagen zit,vaak op een diepte van 1,5 tot 4 km, gebruikt. Hoe dieper je komt, hoe warmer het water. Dit water wordt opgepompt en via leidingen naar huizen, kantoren, glastuinbouw of lichte industrie geleid. De CO2 uitstoot is bij aardwarmte 80% lager dan bij aardgas. Daarnaast is het een energiebron die steeds opnieuw kan worden gebruikt. Wat het dus duurzaam maakt.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!
Deel artikel
recent nieuws
-
Extra geld jeugdzorg geen oplossing voor problemenFLEVOLAND
FLEVOLAND •De 613 miljoen euro die het kabinet extra voor de jeugdzorg uittrekt is zeker welkom, maar nog geen oplossing voor de echte problemen waar de zorg aan jongeren mee kampt. Het geld is eenmalig, terwijl...
-
Interne chaos bij Floriade droeg bij aan miljoenentekortALMERE
ALMERE •Traagheid, mismanagement en een volledig projectteam dat is vertrokken. Het zijn deze elementen die een belangrijke rol hebben gespeeld hebben bij het miljoenentekort waarmee de Floriade kampt. Voor d...
-
Bijna vijftig bewonersinitiatieven uitgezocht of uitgevoerdDRONTEN
DRONTEN •De gemeente Dronten is vorig jaar met bijna vijftig van de zestig ingediende bewonersinitiatieven aan de slag gegaan. Dat meldt de gemeente. Zes ideeën hebben tot nu toe ook tot daadwerkelijke uitvoer...