Tiny house moet drie ton kosten: 'Amsterdamse praktijken'

ALMERE • Do 1 april 2021 | 22:36 • Donderdag 1 april 2021 | 22:36

De prijzen op de Almeerse huizenmarkt nemen 'Amsterdamse proporties' aan. Dat stelt financieel expert en 'expert dure huizen' Erik Rezelman.

Zo staat in Almere Oosterwold een tiny house van 28m2 te koop voor een vanaf prijs van 295.000 euro. "Drie ton voor een schuur. Ruim 10.000 euro per vierkante meter, dat betalen ze in Amsterdam nog niet eens. Ik doe veel van dit soort extreme huizen in Amsterdam, maar dit ben ik niet gewend."

Volgens Rezelman zijn de hoge huizenprijzen niet alleen een gevolg van het woningtekort, maar ook van de lage rente. De prijs noemt hij reëel. "Dit wordt gevraagd. Misschien biedt iemand het, misschien wel vijf personen. Als je hier wilt wonen, dit is typisch een prijs voor een goede plek in Amsterdam. We staan nu in Almere, ver weg van het dichtstbijzijnde café. Ik vind het duur." Het Tiny House staat wel op een perceel van 500m2, dat is relatief veel grond.

Een van de geïnteresseerden voor de woning aan de Vuursteenhof zoekt vooral een duurzaam huis. "Een plek waar ik mijn eigen liefde in een woonvorm kan gieten. Toevallig zag ik de advertentie op Funda, dan rijd ik er heen." Het concept tiny house spreekt haar erg aan. "Het staat voor ontplooiing, duurzaamheid, een stuk creativiteit omdat je je eigen woonwensen kunt uitvoeren. En dat er nog weinig regels zijn. En ook dat het gelijkgezindheid oplevert en iets nieuws willen neerzetten in Nederland. Een eigen beweging."

De verkopende makelaar wilde niet reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel