Online boodschappen doneren aan voedselbank

ALMERE • Vr 2 april 2021 | 11:58 • Vrijdag 2 april 2021 | 11:58

Wie voedsel aan de Voedselbank in Almere wil doneren, kan dat vanaf nu ook digitaal doen. De organisatie heeft daarvoor een speciale webwinkel opgezet. Via de website van de Voedselbank kunnen mensen een winkelmandje vullen en dat afrekenen om op die manier alsnog de producten te doneren.

Volgens de Voedselbank hebben steeds meer gezinnen in Almere door de coronacrisis moeite met het betalen van de vaste lasten. Daardoor houden ze nauwelijks geld over om boodschappen te doen. Het aantal klanten van de voedselbank neemt dan ook snel toe, aldus de organisatie. Om alle klanten van de Voedselbank te kunnen helpen, zijn er steeds meer producten nodig. De Voedselbank is daarvoor voor een groot deel afhankelijk van donaties.

Normaal gesproken worden daarvoor supermarktacties georganiseerd. Mensen die boodschappen komen doen, worden dan gevraagd een of meerdere producten extra af te rekenen en aan de Voedselbank te doneren. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu niet haalbaar. Daarom werden er eerder op verschillende adressen in Almere inleverpunten ingericht, waar levensmiddelen gedoneerd kunnen worden. Sinds deze week is het dus ook mogelijk om online producten te doneren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel