Burgemeester Weerwind wil stapje voor stapje versoepelingen coronamaatregelen

FLEVOLAND • Za 3 april 2021 | 14:54 • Zaterdag 3 april 2021 | 14:54

Burgemeester Franc Weerwind van Almere pleit voor stapsgewijze versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat laat zijn woordvoerder weten na de oproep van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam. Zij hield een pleidooi in het RTL-programma Beau om op een verantwoorde manier de terrassen en andere buitenruimtes zoals dierentuinen te heropenen. Dit om de grote drukte in onder meer parken te verminderen.

Haar pleidooi kreeg de steun van de burgemeesters van Utrecht, Rotterdam en Den Haag. "Dit geeft mensen letterlijk de ruimte om op een verantwoorde manier erop uit te gaan", aldus Sharon Dijksma van Utrecht.

Weerwind volgt het advies van de voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad, daarin zitten de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. De Almeerse burgemeester is voorzitter van de regio Flevoland. Bruls hoopt dat er binnen twee weken een plan ligt om de maatregelen te versoepelen. Een en ander is wel afhankelijk van "de stand van zaken van de vaccinatie en de epidemiologische toestand", zo laat de burgemeester van Nijmegen weten.

"Daarbij ligt het voor de hand om onder andere van buiten naar binnen te kijken naar versoepelingen. Zoals al eerder deze week aangegeven is het Veiligheidsberaad met het kabinet in overleg over een aangepaste routekaart/openingsplan. Dit plan staat onder regie van het kabinet. Over de invulling van het plan kunnen we nu nog niets zeggen", aldus Bruls tegen Omroep Gelderland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel