Dreigbrief ook bezorgd bij Abou Bakr Assadik moskee

ALMERE • Zo 4 april 2021 | 13:18 • Zondag 4 april 2021 | 13:18

De Almeerse Abou Bakr Assadik moskee heeft net als een aantal andere moskeeën in Nederland de afgelopen week een dreigbrief gekregen. In de envelop zat onder meer een luier met de tekst 'paascadeau voor onze jankerds in onze maatschappij'. Ook zaten er een verscheurde Koran-tekst en een afdruk van de omstreden Deense spotprent van Mohammed in.

Een woordvoerder van de moskee laat weten dat er aangifte is gedaan bij de politie. "Het is niet leuk, maar we zijn inmiddels wel gewend aan bedreigingen. We willen aan deze brief geen extra aandacht schenken. We zitten natuurlijk niet met de armen over elkaar, er zijn al een tijd geleden beveiligingsmaatregelen genomen. De veiligheid van onze moskee en de moskeegangers is het belangrijkst."

Fractievoorzitter Hassan Buyatui van de politieke partij NIDA Almere vindt dat burgemeester Weerwind in actie moet komen. "We gaan ervan uit dat de burgemeester er alles aan doet om de veiligheid van de moskeegangers in onze stad te waarborgen. We willen extra maatregelen zien die passend zijn bij een verhoogd dreigingsniveau."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel