Lastige tijden voor speeltuin Schateiland

LELYSTAD • Zo 4 april 2021 | 16:11 • Zondag 4 april 2021 | 16:11

Speeltuin Schateiland in de Waterwijk in Lelystad heeft het lastig. Vooral financieel gaat het de speeltuin niet voor de wind. Om het hoofd boven water te houden, is er een doneeractie opgezet.

Sinds een week is de speeltuin weer open. De kinderen van de Waterwijk kunnen er al twintig jaar gratis komen spelen. "We krijgen gelukkig al jaren subsidie van de gemeente Lelystad", zegt beheerder Jan van der Beek. "Alleen staat die ook al jaren op hetzelfde bedrag. En dat terwijl onze vaste lasten steeds hoger worden."

Tachtig kilo paaseitjes
Daarbij heeft de gemeente besloten een aparte subsidie voor speciale activiteiten dit jaar niet te verlenen. "Deze Pasen bijvoorbeeld delen we tachtig kilo chocolade-eitjes uit. We hebben wel wat winkeliers uit de buurt die ons daarbij steunen, maar we komen toch flink tekort." De speeltuin diende een bezwaarschrift in bij de gemeente, maar heeft daar nog geen antwoord op. "Ik ben bang dat we nul op het rekest krijgen", denkt Van der Beek.

Doneeractie
Corona werkt ook bepaald niet mee. "We halen een groot deel van onze omzet uit ons winkeltje, maar dat was afgelopen jaar natuurlijk stukken minder." Als laatste redmiddel heeft Schateiland daarom een doneeractie opgezet. "Met 7000 euro halen we het einde van het jaar." De teller staat nu op 2000 euro. "Zwartgallig kijken, daar hebben we niets aan", aldus de beheerder van de Waterwijkse speeltuin. "Ik blijf erop vertrouwen dat het goed komt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel