Meer aandacht voor ouderen met migratieachtergrond

ALMERE • Do 8 april 2021 | 6:14 • Donderdag 8 april 2021 | 6:14

Er moet meer aandacht komen voor ouderen in Almere met een migratieachtergrond. Daarom hebben zorggroep Almere, welzijnsstichting De Schoor, Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA), gemeente Almere en Elaa (Regionale ondersteuningsstructuur eerstelijnsgezondheidszorg van Almere en Amsterdam) woensdag een convenant ondertekend om zich hiervoor in te zetten.

Dit gebeurde tijdens de online stadsconferentie Kleurrijk Almere. In de stad zijn bijna 25.000 Almeerders ouder dan 65 jaar. Van hen heeft ongeveer één op de tien een niet-Nederlandse achtergrond.

Zij voelen zich vaak eenzaam, ondanks dat er vaak veel zorg is vanuit de familie. Ook is hun gezondheid vaak kwetsbaar en maken ze minder gebruik van zorg- en welzijnsvoorzieningen dan autochtonen. Mogelijke oplossingen zijn het ondersteunen van mantelzorgers en huisbezoek door verpleegkundigen die een buitenlandse taal spreken.

Door het convenant te ondertekenen, spreken de partijen af hoe de zorg en ondersteuning voor ouderen met een migratieachtergrond eruit moet komen te zien.

Ouderen met een migratieachtergrond kunnen meepraten over mogelijke verbeteringen door een e-mail te sturen naar info@kleurrijk.info.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel