Wethouder Hoek zwijgt over Floriadeverzoek om meer geld

ALMERE • Do 8 april 2021 | 22:35 • Donderdag 8 april 2021 | 22:35

De Almeerse wethouder Jan Hoek van GroenLinks is op dit moment niet bereid om antwoord te geven op tal van vragen die leven rond het verzoek van de Floriade Expo BV. Die vraagt 15 miljoen euro extra van de gemeente. Het geld is nodig voor de inrichting van het Floriadeterrein.

Na afloop van een vergadering in het stadhuis heeft Omroep Flevoland om tekst en uitleg gevraagd. Bij de meeste vragen zegt Hoek, verantwoordelijk voor het dossier, het antwoord eerst aan de gemeenteraad te willen geven en niet aan de pers. Volgens Hoek is dat netjes richting de gemeenteraad. Hij heeft daarmee dinsdag een overleg.

'Overvallen'
Het enige dat Hoek aangeeft, is dat hij als verantwoordelijk wethouder erg geschrokken is van de hoogte van het nog benodigde geld en dat hij er door overvallen is. Hij heeft het niet zien aankomen.

Op de vraag hoe het kan dat de gemeente als enig aandeelhouder geen signalen had ontvangen dat zo veel meer geld nodig was, zwijgt de wethouder. Ook de op vraag wat er besproken is met de Floriade Expo BV vorige week komt geen antwoord.

De Raad van Commissarissen is vorige week ook geïnformeerd over de situatie. Op de vraag wat de rol van het toezichthoudende orgaan in dit geheel is, wil Hoek niets zeggen. Dat bewaart hij tot de raadsvergadering dinsdagavond. Net als de vraag of Hoek het vermoeden heeft dat de BV informatie heeft achtergehouden voor de gemeente.

Jan Hoek begrijpt dat veel Almeerders antwoord willen hebben op de vele vragen die leven, maar hij vindt zijn rol als wethouder richting de gemeenteraad nu belangrijker dan vragen van de pers te beantwoorden.

Een langer gesprek met Jan Hoek:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel