Hack bij Bakker Logistiek zorgt voor leeg kaasschap bij Albert Heijn

ZEEWOLDE • Vr 9 april 2021 | 18:34 • Vrijdag 9 april 2021 | 18:34

De hack bij transportbedrijf Bakker Logistiek uit Zeewolde leidt deze week toch tot tekorten aan levensmiddelen in bepaalde winkels. Volgens techwebsite Tweakers zorgt de hack inmiddels voor lege schappen met kaas bij de supermarkten van Albert Heijn.

Donderdag bevestigde het Zeewoldense transportbedrijf aan Omroep Flevoland dat het afgelopen weekend was gehackt. Daardoor werkte het automatiseringssysteem van het magazijn niet. Het zou volgens directeur Toon Verhoeven niet tot lege schappen leiden.

Maar supermarktketen Albert Heijn meldt op de website inmiddels het volgende: "Wegens een logistieke storing is er beperkte beschikbaarheid op de voorverpakte kaas. De logistiek dienstverlener werkt er met man en macht aan het probleem zo snel mogelijk op te lossen en de beschikbaarheid snel weer op orde te krijgen."

Bakker Logistiek bevestigt nu tegen Tweakers de huidige gang van zaken. Het bedrijf hoopt de gevolgen van de hack volgende week ongedaan gemaakt te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel