Aeres Hogeschool organiseert drive-through als open dag

DRONTEN • Za 10 april 2021 | 16:22 • Zaterdag 10 april 2021 | 16:22

De Aeres Hogeschool in Dronten heeft een open dag gehouden voor toekomstige studenten door een drive-through te organiseren. Omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is een 'gewone' open dag te houden, koos de school voor een andere opzet.

"Bezoekers rijden met de auto bij ons het terrein op en dan krijgen ze op verschillende plekken uitleg over de opleidingen en de faciliteiten hier", zegt directeur Jolanda Berntsen van Aeres. De open dag biedt ruimte voor in totaal 40 auto's. Maar dat kleine aantal bezoekers betekent voor Berntsen niet dat de organisatie dan te veel moeite is. "We doen het graag. Omdat er in de agrifood-sector heel veel uitdagingen liggen voor de toekomst. En omdat een fysiek bezoek toch echt een beter beeld oplevert dan een open dag online".

De bezoekers rijden, veelal met een vader of moeder achter het stuur, van locatie naar locatie op het terrein van Aeres. Bij één van de hallen staat student Gernand Kramer klaar om bezoekers tekst en uitleg te geven over de opleidingen. "Wij vertellen over het werk bij de schapen en de kippen", zegt Kramer. Als 'huisstudent' intensieve veehouderij woont hij samen met anderen op de boerderij. De studenten moeten de boerderij zelf zien te 'runnen'. Hij beantwoordt onder meer vragen van bezoeker Annemiek Heys. Ze is met haar ouders uit Assen gekomen om deel te nemen aan de open dag. "Het is echt bijzonder om dit zo mee te maken". Student in spe, Erwin van Casteren is uit het Gelderse Wijchen aan komen rijden. "Ik kijk ook naar de opleiding in Den Bosch, maar daar kun je niet eens langsgaan."

De open dag is voor Aeres Hogeschool een pilot. "Als het goed gaat, organiseren we er nog één", zegt directeur Jolanda Berntsen. "Die houden we dan op 24 april." Wat bezoeker Ariaan Oostvogels uit de Brabantse gemeente Nieuw-Vossemeer betreft, moet de school dat vooral doen. Hij vindt de open dag prima verlopen via het open autoraam. "Als je met een grote groep in een zaal zit, dan heb je geluk als jouw vraag wordt beantwoord. En nu heb je één op één contact. Dit is eigenlijk een VIP-behandeling."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel